Filmajánló: A szabadság ötven árnyalata

Sziasztok! :)

   Elöljáróban csak annyit, hogy az első forróbb jelenetnél rájöttem, hogy ez nem pont az a film, amit mindenképpen egy vadidegen emberekkel túlzsúfolt moziban kell megnézni... :)
   Bővebben pedig:
   Közeledik a Valentin-nap, ráadásul, párommal februárban ünnepeljük az évfordulónkat is, szóval nem volt kérdés, hogy elmegyünk-e megnézni a legújabb és egyben utolsó Ötven árnyalat filmet.
   Természetesen a filmek és a könyvek is, nagyon megosztják a közönséget.
   Vannak akik imádják, vannak akik gyűlölik. Köztes állapot talán sosem volt és talán soha nem is lesz. Ki tudja?
   Én anno olvastam mind a három részt és az eddigi filmeket is láttam.
   Nem a kedvenceim, de azért nem olyan rosszak, formabontóak és persze óriási szerepük volt, hogy újra divatba jöttek az erotikus regények, valamint a hasonló témájú, akár BDSM elemekkel is tűzdelt történetek.
   Személy szerint - könyvben - pont a harmadik rész a kedvencem, mert sokféle izgalmas és megdöbbentő dolog történik benne és a filmen is azt vettem észre, hogy most kicsit nagyobb hangsúly volt az érzelmeken, mint az erotikán, no persze azért az még mindig kimondottan fontos volt.
   Örültem a visszatérő Love Me Like You Do filmzenének és a film végén lévő összegző, így történt visszaemlékezésnek is.
   Dakota Johnson és Jamie Dornan - nekem - még mindig jó Ana és Christian páros. Hasonlóan képzeltem el a karaktereket. Szerintem jól játszottak és kedvelem őket. Jó lenne velük más filmekben is találkozni.
   Ebben a részében rengeteg új szereplő volt, akik mondjuk nem kaptak olyan hangsúlyos szerepeket, de a film felvonultatta az elmúlt évek legsikeresebb sorozatainak, igencsak közkedvelt mellékszereplőit.
   Volt itt Farkasbőrben, Vámpírnaplók és Hazug csajok társasága színész, valamint ne feledjük, hogy a Jack Hyde-ot alakító Eric Johnson régen a Smallville-ben szerepelt.
   Sok helyen olvastam, hogy a kritikusok támadták az erotikával fűszerezett jeleneteket. Unalmasnak és semmitmondónak bélyegezték.
   Habár a film 18+ karikával futott, azt el kell ismernem, hogy nem voltak olyan durvák a szexjelenetek, de lényeges dolog, hogy - szerencsére - nem pornófilmről van szó, így számomra tökéletesen megfeleltek.
   Nálunk a moziban totális telt ház volt és miután kijöttünk az előadásról már legalább ugyanennyi ember várt a következő vetítésre.
   Rengeteg férfi volt, de nem tűntek túl lelkesnek, inkább - barátomhoz hasonlóan - a barátnőiket, feleségeiket, nő ismerőseiket kísérték el.
   Meglepő módon, a filmben igen erős volt a humor faktor is, ami igazán üdítően hatott.
   A film megnézése után gyors bementem a könyvesboltba és megvettem a pár napja magyarul is megjelent Sötét című könyvet, ami tulajdonképpen A sötét ötven árnyalata Christian szemszögéből.
   Egy biztos: Megint lezárult egy korszak.
   Nekem az első film volt a kedvencem, mert még mindig a körül volt a legnagyobb felhajtás és hype, valamint a női rendező kimondottan jól közelítette meg és ábrázolta a könyves dolgokat.
   A filmet inkább azoknak ajánlom, akik olvasták a könyveket és nagyon szerették, valamint a hozzánk hasonló szerelmes pároknak, akik rá akarnak hangolódni a jövő hét szerdai Valentin-napra.

Megjegyzések